Een thermostaat op de centrale verwarming zorgt voor gelijkmatige verwarming. Het constant opnieuw verwarmen van een ruimte kost meer energie dan de temperatuur gelijk houden.

Zet een thermostaat op de CV om zo een stookkosten te drukken. Programmeer de thermostaat zelf, zodat deze altijd de gewenste temperaturen geeft, ook als u ligt te slapen of uit huis bent. De duurdere thermostaten nemen al het werk van u over en kiezen zo altijd de zuinigste oplossing.

 
Riolering

Al het water uit uw wastafel, toilet, douche, gootsteen of putje  'verdwijnt’ via afvoerbuizen naar een riool onder uw huis.

Image 

Om stankoverlast te voorkomen, moet elke rioolaansluiting in uw huis een zogenaamd stankslot hebben. Bijvoorbeeld de bekende zwanehals. Ook moeten alle buizen schuin of naar beneden lopen, zodat het afvalwater wegstroomt en niet blijft stilstaan. Door alle viezigheid in uw afvalwater stinkt het in de buizen. Bovendien kunnen putjes in huis gaan borrelen als er te weinig of te veel lucht in de leidingen zit.

Daarom steekt er een rioolpijp door uw dak naar buiten. Via deze pijp kan lucht uit de leidingen ontsnappen en frisse lucht naar binnen. Zo hebt u geen last van bubbelende putjes of stank. Pas wel op dat u bij de open pijp geen dakraam of ventilatierooster plaatst. Dan komt de stank alsnog in uw woning. Om wateroverlast in uw souterrain of kelder te voorkomen, gelden voor kelderaansluitingen extra eisen.

Het deugdelijk aanleggen van afvoerleidingen is dus niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Maak daarom gebruik van de expertise van RuBo Installatietechniek.