Een oude CV-ketel gebruikt veel gas.

Door een HR-ketel te laten installeren wordt de warmte in de ketel hergebruikt en zo de stookkosten met 15% per jaar verlaagd. Ook periodiek onderhoud van de CV-ketel zorgt ervoor dat het rendement niet daalt, laat dit dan ook regelmatig doen.

 
Riolering

Al het water uit uw wastafel, toilet, douche, gootsteen of putje  'verdwijnt’ via afvoerbuizen naar een riool onder uw huis.

Image 

Om stankoverlast te voorkomen, moet elke rioolaansluiting in uw huis een zogenaamd stankslot hebben. Bijvoorbeeld de bekende zwanehals. Ook moeten alle buizen schuin of naar beneden lopen, zodat het afvalwater wegstroomt en niet blijft stilstaan. Door alle viezigheid in uw afvalwater stinkt het in de buizen. Bovendien kunnen putjes in huis gaan borrelen als er te weinig of te veel lucht in de leidingen zit.

Daarom steekt er een rioolpijp door uw dak naar buiten. Via deze pijp kan lucht uit de leidingen ontsnappen en frisse lucht naar binnen. Zo hebt u geen last van bubbelende putjes of stank. Pas wel op dat u bij de open pijp geen dakraam of ventilatierooster plaatst. Dan komt de stank alsnog in uw woning. Om wateroverlast in uw souterrain of kelder te voorkomen, gelden voor kelderaansluitingen extra eisen.

Het deugdelijk aanleggen van afvoerleidingen is dus niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Maak daarom gebruik van de expertise van RuBo Installatietechniek.